Известие

Collapse
No announcement yet.

Дойде зимата и ме накара да се замисля

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Мери му съпротивлението. Тук съм мерил датчиците на термостата при мен а те работят на същия принцип.

И не е нужно да го охлаждаш чак до минусови температури. Измери му съпротивлението при стайна температура и после го топни в гореща вода и виж дали си променя (намалява) съпротивлението.
    Обикновено тези датчици или работят или не.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

• Хубави снимки колега. Този път съм го извървял лятото. И разсъжденията ти са съвсем верни.
      За датчика на снимката точно той е, мери температурата на водата. Мога да допълня че абсолютно същият датчик се ползва в 155 цата и е завит отпред на една от главите. Съпротивлението му се мени спрямо температурата. Къде точно влиза сигналът от него в управлението е пълна мистерия. Изпадна ми един лаптоп по нова година, сега съм наслагал какъвто софтуер ми е попаднал и като се сдобия с новата батерия до края на седмицата ще се пробвам със софтуерната активация. MES съм виждал че не се справя, в AlfaOBD има отметка за тази щуротия, взел съм и ELM327
      Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
      Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
      Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

• А датчикът има горе долу такива характеристики
        Attached Files
        Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

• Първоначално публикувано от Alexanderbb Покажи съобщение
          А датчикът има горе долу такива характеристики
          Аз не мога да се справя с тази алфа обд не мога да я инсталирам
          С мес поне да видимдали ще вляза в климатика постоянно ФЕС ми пише невалиден ISO код знаете ли от какво може да е.
          Аlfa Romeo 145 1.4 16V TS Junior EXXXX.....
          Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD FACELIFT '03 116HP
          Всички екстри Мултиволан и Калорифер

Comment

• Първоначално публикувано от Zafo_84 Покажи съобщение
            Аз не мога да се справя с тази алфа обд не мога да я инсталирам
            С мес поне да видимдали ще вляза в климатика постоянно ФЕС ми пише невалиден ISO код знаете ли от какво може да е.
            През какъв интерфейс е това?
            Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
              През какъв интерфейс е това?
              КKL obd 2 с укъсен пин 9

Comment

• Пробвай при закачен само 9-ти пин на К линията, а другите ги разкачи от вътрешната страна на буксата на интерфейса и погледни имаше ли настройка за типа на модула за климата, че май са поне два варианта, а в момента няма къде да погледна.

Comment

• Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                  Пробвай при закачен само 9-ти пин на К линията, а другите ги разкачи от вътрешната страна на буксата на интерфейса и погледни имаше ли настройка за типа на модула за климата, че май са поне два варианта, а в момента няма къде да погледна.
                  Нещо не те разбрах от буксата на колата или на кабела и кои пинове да махна и на коя букса

Comment

• Не на колата, а вътре в интерфейса да е свързан на К-линията/ дето и нормално на пин 7 / само пин 9, не да са укъсени.

Comment

• Аз се оборудвах с KKL с превключвател и ЕЛМ327 интерфейсни кабели. Алфа OBD дава два варианта на Делфи за нашите коли. С двузонов и еднозонов климатик.
                      Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

• И при мен е така но не влиза и на двата вида клима!

Колеги с риск да стана досаден пак ще пиша!
                        Днес след работа тествах системата принудително и останах изумен!

Първо да кажа и покажа какво ми показва програмата МЕС с която успях да вляза поне в климатроника,но отново това съобщение за невалиден ISO код ето я !

като му дам Y влиза все пак но долу пише,че е невалиден.

След като влязох и зададох кои параметри да чете ето какво показа при 0 градуса навън.

След това замостих само голямото реле т.е. 2 ра степен и след 5 мин резултата е ето този

температурата беше с 10 градуса по висока в купето,а на усещане е равно на загрял на 60 гр.мотор (сравних го като загря )

Ще е още по добре като се включат и 1 ва и 2 ра степени заедно. Мога да твърдя ,че ще е парещо на усещане на по ниска степен на вентилатора!

Преди това тествах релетата с програмата но нищо ето какво показа:

Така сега дилемата е дали датчика прави мизерий или не е активиран правилно.

За сега мисля да го направя с 2 ключета през релетата с ток който минава през контакт за да не се забравят включени и да стане беля,или по добре е ако може да стане и с таймер но не се сещам как!

За сега ще извадя двата кабела които подават сигнал(хем да не се връща ток към модула,а и да не ги режа) и на тяхно място ще подам 12 V през прекъсвач за да си ползвам цялата друга инсталация.Ако някои се сеща за друг вариант нека каже!!!
                        Засега това от мен дано да съм бил полезен!!!
                        Last edited by Zafo_84; d.m.y г., 19:21. Основание: Послепис

Comment

• На първи поглед при този волтаж на акумулатора няма да тръгне дори и да е активиран правилно. Сърбят ме ръцете да пробвам и аз ама не ми е готов още лаптопа

Иначе понеже ме питат от къде съм свалял софтуер ще постна линка към това което намерих

http://sersemi.com/ipb/index.php?showtopic=3200
                          Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

На първи поглед при този волтаж на акумулатора няма да тръгне дори и да е активиран правилно. Сърбят ме ръцете да пробвам и аз ама не ми е готов още лаптопа

Иначе понеже ме питат от къде съм свалял софтуер ще постна линка към това което намерих

http://sersemi.com/ipb/index.php?showtopic=3200
                            Защо да не тръгне колко е минимума? и какво значи това че алтернатора е малък или акумолатора е слаб?

13,9 е на ниски обороти според мен работи коректно,на първата снимка е само на контакт без да е стартиран мотора,и как мога да проветя колко ампера е алтернатора?

със 75 апера съм!

---------- Post added at 07:39 ---------- Previous post was at 07:30 ----------

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                            Не на колата, а вътре в интерфейса да е свързан на К-линията/ дето и нормално на пин 7 / само пин 9, не да са укъсени.
                            Та доколкото разбрах да откача пин 7(да е свободен)и да прехвърля неговия сигнал към пин 9 това ли искаш да кажеш/.
                            а пин 7 не е ли захтанващ за интерфейса?

като чета двигателя на някоя друга модификация показва същото дали не е объркан модула и да го потърся на другите модели 147,ГТ?
                            Last edited by Zafo_84; d.m.y г., 07:32. Основание: едит

Comment

• Не съм те разбрал значи. Но системата само на контакт така и така не тръгва. Виж каква е картинката за запален двигател без замостванията. И за онзи датчик не е нужно да го сваляш за да го премериш. От една страна трябва да има някъде показания от него в програмите а от друга можеш да му премериш съпротивлението само като откачиш буксата
                              Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Не съм те разбрал значи. Но системата само на контакт така и така не тръгва. Виж каква е картинката за запален двигател без замостванията. И за онзи датчик не е нужно да го сваляш за да го премериш. От една страна трябва да има някъде показания от него в програмите а от друга можеш да му премериш съпротивлението само като откачиш буксата
                                При стартиран мотор е това положението 13,9 и с нагревател и без нагревател няма разлика!

доколкото до датчика не мога да го достигна за да го меря аз съм по едричък и не мога да си вкарам ръцете там,или трябва да свалям егери ,капаци и тнт.
                                Last edited by Zafo_84; d.m.y г., 07:55. Основание: едит

Comment

Working...
                                X